Daniel Svensson

Samarbejdet skal være baseret på tillid

Daniel Svensson, 39 år, er tidligere dansk, professionel håndboldspiller, der i dag er direktør i håndboldklubben Ajax København og håndboldkommentator på TV 2 Sport. Han markerede sig første gang for alvor på den store håndboldscene, da han i 2003 var med til at vinde dansk sølv med U-landsholdet ved VM i Brasilien i 2003. Fire år senere – i 2007 – debuterede han på A-landsholdet. På dansk klubplan har han bl.a. spillet for Ajax, F.C. København Håndbold, AaB Håndbold og Skjern samt internationalt i spanske Toledo Balonmano og tyske TUS-N-Lübbecke. Håndbold-karrieren bød på otte kampe på det danske A-landshold.

Daniel-Svensson People-In-Sport
more

Når elitekarrieren slutter

Elitekarrieren blev der sat en stopper for, efter han havde kæmpet med flere knæoperationer og andre skader, før han i to omgange blev diagnosticeret med lymfecancer. I 2017 sagde han selv stop for håndbold på eliteplan, fordi han ikke længere kunne yde på et niveau, hvor han kunne se sig selv i øjnene.

Daniel Svensson var i store dele af sin aktive karriere tilknyttet People In Sport for hjælp med elitekarrieren, forhandlinger og kontrakter i både danske og internationale klubber. Og med hele processen, da skader og sygdom satte håndboldkarrieren på pauser, som i sidste ende afsluttede elitekarrieren.

”Mit stop gik over en længere periode. Først i 2013 med diagnosen cancer, før jeg fik kontrakt i Skjern. I 2016 fik jeg så samme diagnose igen og trods, at min behandling igen virkede, kunne jeg ved sæsonstarten i 2017 mærke, at min krop ikke kunne være med på det plan mere”, fortæller Daniel Svensson.

Hvornår i karrieren kom du ind under People In Sport?

”Det var omkring 2006/2007, hvor jeg skulle lave en kontraktforlængelse i Aalborg. Jeg havde ikke haft en agent før, men selv klaret kontraktforhandlinger sammen med min far. En god holdkammerat anbefalede mig at tale med Mads Winther, og det var meget værdifuldt for mig professionelt og personligt. Man er som spiller ikke altid den bedste til at værdisætte sig selv – eller være realistisk i forhold til egne ambitioner kontra hvad, der reelt er muligt. Og der må jeg sige, at People In Sport var en stor hjælp fra starten af vores aftale – og senere i karrieren”.

Jeg var selv god til at sætte mine egne karrieremål, men jeg fik gode råd om både mit niveau, markedet, og hvad der skulle til, hvis en af de helt store klubber i udlandet overhovedet skulle vise interesse for mig.

”Spillerne taler jo sjældent med holdkammerater om økonomiske kontraktforhold, og derfor er det nemmere for en spiller at lade en god agent lave kontraktaftaler med en klub. De kender spillernes markedsværdi bedre, og samtidig kan de via netværk være med til at sætte en retning for ens karriere. Jeg var selv god til at sætte mine egne karrieremål, men jeg fik gode råd om både mit niveau, markedet, og hvad der skulle til, hvis en af de helt store klubber i udlandet overhovedet skulle vise interesse for mig. Jeg oplevede dengang deres rådgivning som både ærlig og kompetent”, siger Daniel Svensson.

Hvor meget har du brugt People In Sport?

”Som aktiv brugte jeg dem meget, når der var tryk på mht. kontrakter og interesserede klubber. Men i den grad også, når jeg var skadet, og der var diskussioner med min klub om, hvordan det skulle behandles mv. Her var det en lettelse, at de kunne tage de diskussioner på mine vegne. Og da jeg blev alvorligt sýg, var det også rart, at jeg kun skulle koncentrere mig om at blive rask, mens de tog både mediepresset og sonderede markedet for, hvilke muligheder jeg evt. kunne have bagefter. Dengang var jeg på vej hjem fra Tyskland og pga. diagnosen forsvandt alle de tilbud, der ellers var på bordet. Der samlede de mig op ved at finde nye muligheder for mig, såfremt jeg blev rask igen. Og det lykkedes jo med Skjern, som jeg skylder en stor tak for at tro på mig,” siger Daniel Svensson.

”Generelt kan det som spiller være svært at stå imod sin arbejdsgiver, uanset om det handler om økonomi, skader eller sygdom. Her er det at have en god agent guld værd. I dag er jeg direktør i en håndboldklub, og jeg kan nu også se det fra ledelsens side. Det er en fordel for begge parter, at man arbejder med gode agenter, da de ikke alene kan hjælpe den enkelte spiller, men blandt andet også give en klubledelse viden om, hvad der f.eks. er på markedet af interessante muligheder,” siger Daniel Svensson.

I dag er du ikke aktiv mere, men du møder jo stadig agenter og People In Sport i dit job som direktør i AJAX København. Hvordan opleves det?

”Jeg taler løbende med en del agenter, også People In Sport, som jeg også har handlet spillere med. For mig er det vigtigste i et sådant samarbejde, at det er baseret på tillid. Som spiller havde jeg faktisk aldrig en underskrevet kontrakt med People In Sport men kun en mundtlig aftale.

Og et tillidsfuldt samspil mellem en klub og et agentfirma er derfor også i dag så vigtigt for mig som person. Mads Winther og People In Sport har i min aktive karriere fuldt ud bevist, de magter den tillid, og det gør det naturligvis let for mig i dag også at handle med dem, når og hvis de har spillere eller muligheder, der er interessante for AJAX København,” slutter Daniel Svensson.

Business with a human touch

Hos people in sport er vi drevet af vores ambition om at drive forretning med et menneskeligt ansigt – business with a human touch.

For os betyder det, at vi arbejder benhårdt for at skabe resultater – både for virksomheden og for dem, vi arbejder med. Samtidig har vi stort fokus på at vores kunder og samarbejdspartnere skal mærke vores passion og nærvær.