Nikolaj Broström

Det er noget helt særligt, når en fælles plan lykkes

Nikolaj Broström er partner i People In Sport og står ikke mindst for arbejdet med danske håndboldspillere og klubber, både internationalt og i den danske liga. Han har tidligere spillet håndbold i bl.a. Helsingør IF, Virum Sorgenfri, Ajax/Farum og Ajax København, og så har han siden 2007 været sparringspartner for det Japanske Håndboldforbund og derved deltaget i flere internationale mesterskaber sammen med det japanske Herre A-landshold.

more

”Jeg har efter min aktive karriere arbejdet meget med talentudvikling og sparring indenfor flere idrætsgrene til både klubber, trænere, forældre og eliteaktive. Da jeg arbejdede i Team Danmark med netop talentudvikling og samtidig rådgav det Japanske Håndboldforbund, var det et krav fra Japan, at jeg fik en agentlicens. Den uddannelse åbnede mine øjne for en karriere som agent”, fortæller Nikolaj og fortsætter:

”Jeg havde dengang et måske lidt forkert syn på agenters arbejde, fordi jeg selv havde oplevet, at mange reelt bare gik efter økonomi ved at flytte en spiller fra kontrakt til kontrakt. Men da jeg blev præsenteret for den måde, People In Sport arbejder for spillere og klubber, var jeg ikke svær at overbevise om, at jeg skulle afprøve mig selv som agent med fokus på et værdisæt, jeg i den grad kunne se mig selv i.”

Nikolaj Broström - herrehåndbold agent for People In Sport

”Hos People In Sport er der fokus på en fælles, lang karriereplan med plads til mere end bare præstationer på banen og den næste kontrakt. For mig handler det om, at både jeg og den enkelte spiller får opbygget et tillidsforhold med en konkret plan, som jeg kan holde spilleren op på, men som spilleren i den grad også kan holde mig op på. Og det er altså noget helt særligt, når en fælles plan lykkes,” siger Nikolaj Broström.

Jeg arbejder for altid at være realistisk og ærlig ift. en spillers talent, potentiale og præstationer. Spillerne skal også gerne altid have en følelse af, at jeg altid vil gå langt for at realisere deres drømme, og at jeg brænder lige så meget for deres succes, som de selv gør.

”Jeg sætter personligt meget stor pris på at lave en langsigtet karriererådgivning sammen med den enkelte spiller, med tydelige mål indlagt, hvor spilleren har sine drømme, og hvor jeg så skal arbejde ambitiøst for at realisere dem. Jeg arbejder for altid at være realistisk og ærlig ift. en spillers talent, potentiale og præstationer. Spillerne skal også gerne altid have en følelse af, at jeg altid vil gå langt for at realisere deres drømme, og at jeg brænder lige så meget for deres succes, som de selv gør.

Vejen dertil er dialog, fastsatte parametre og målsætninger, hvor vi løbende tør udfordre hinanden og har modet til at italesætte det, hvis enten jeg eller spilleren ikke præsterer det, der kræves for at realisere den enkeltes drøm. Begge parter skal hele tiden turde være realistiske og stille krav – og det går begge veje. Vi har gennem årene bevist, vi kan flytte spillere til de bedste klubber i verden, og vi har både erfaring og netværk til at gøre det, siger Nikolaj Brostrōm.

Hvad indeholder en god karriereplan?

”Det er altid en individuel plan, der ser på hele mennesket, og som også ser på andet end selve sporten. Der skal være plads til eksempelvis uddannelse ved siden af, motivation og på, at den enkelte spiller med et talent, skal turde have ambitioner og ikke sætte begrænsninger. Så er det mit arbejde at udvikle en realistisk plan for, hvordan man kan nå det mål, spilleren drømmer om samtidig med, at der tænkes på, at alt ikke skal være træning og sport, men kædes sammen med planer om tiden efter karrieren. Planen skal indeholde punkter, der giver motivation, så spillerne løbende kan se, at de er på rette vej.”

”Den gode plan indeholder også en løbende coaching på både kort, mellemlang og langt sigt, så man hele tiden kan navigere frem mod det ønskede mål. Drømmer et ungt talent om at spille for eksempelvis Barcelona, skal planen arbejde hen mod det mål og sætte trin ind, så spilleren kan se, at vedkommende er på rette vej. Naturligvis er det ikke alle, der ender i en af verdens største klubber, men arbejder man som spiller målrettet hen mod sin ambition, er muligheden der. Man skal navigere mod de aftalte delmål, og så kan man være heldig at få opfyldt drømmen. Den gode plan indeholder også punkter om, hvor stærkt det skal gå, eller om det måske er klogere at tage omveje i karrieren, skabe plads til uddannelse ved siden af m.v. Kort sagt være med til at skabe en hverdag, der både tilgodeser elitekarrieren, men også er med til at skabe et indhold, der peger fremad i livet”, siger Nikolaj Brostrōm.

Dansk håndbold har længe haft stor international succes – er der stor bevågenhed på danske talenter?

”Danske og nordiske spillere har generelt stor bevågenhed, fordi vi både på dansk klubplan og med landsholdet hele tiden viser, at danske spillere har evnen til at slå igennem og talentet til at præstere for de bedste klubber. De danske klubber og det danske landshold laver hele tiden flotte resultater. Det gør, at klubber i verdens stærkeste ligaer i højere grad tør satse på unge danske talenter, fordi de hele tiden viser, de kan præstere på det absolut højeste niveau. Den store interesse for danske talenter gør dermed, at vi kan skabe flere muligheder for vores klienter.”

Hvad er årsagen til dansk håndbold store succes?

Årsagen til den danske succes er både Dansk Håndboldforbunds solide talentarbejde med brede landsholdstrupper i alle aldre og ikke mindst det arbejde, der finder sted i de elitecentre, danske håndboldklubber har skabt. Den danske liga er i toppen i verden.

Mange agenter snakker meget om det, de kan – vi har år efter år vist, at vi rent faktisk kan realisere spillernes drømme gennem et enormt stærkt internationalt netværk, så vi i dag har spillere i de bedste ligaer og klubber i verden”.

Økonomien i danske klubber er ikke altid til at hente etablerede spillere ind, men i stedet satser de så på selv at udvikle talenterne, og den virkelighed har skabt masser af danske talenter med potentiale. Tyskland og Frankrig er klart de bedste ligaer i verden i dag, men den danske liga har også en meget høj standard, og derfor har danske talenter stor bevågenhed fra de største klubber i verden,” siger Nikolaj Brostrōm.

Hvis jeg spørger en af dine klienter om, hvordan du arbejder – hvad håber du så, han/hun siger?

”Jeg håber og er overbevist om, at de vil fortælle, jeg og de andre kompetencer i People In Sport er dedikeret omkring vores planer, er ambitiøs på deres vegne og troværdige ift. de aftalte planer for den enkelte. Og at vores løbende kontakt er både konstruktiv og vigtig, når vi holder hinanden op på de aftaler, der er indgået.

Mange agenter snakker meget om det, de kan – vi har år efter år vist, at vi rent faktisk kan realisere spillernes drømme gennem et enormt stærkt internationalt netværk, så vi i dag har spillere i de bedste ligaer og klubber i verden”.

Business with a human touch

Hos people in sport er vi drevet af vores ambition om at drive forretning med et menneskeligt ansigt – business with a human touch.

For os betyder det, at vi arbejder benhårdt for at skabe resultater – både for virksomheden og for dem, vi arbejder med. Samtidig har vi stort fokus på at vores kunder og samarbejdspartnere skal mærke vores passion og nærvær.