Jan Larsen

Sammen fastholder vi dansk håndhold på internationalt niveau

Jan Larsen er 55 år og direktør i Aalborg Håndbold A/S. Klubben har blandt andet været dansk mester i 2010, 2013, 2017, 2019 og 2020. Jan Larsen har som håndbolddirektør handlet med et utal af agenter i dansk håndbold, og han ser positivt på, at håndboldspillere lader sig repræsentere af agenter i forhandlinger med en klub.

Jan Larsen People-In-Sport
more

Tilliden til hinanden er altafgørende

”Gode agenter sikrer helt kort, at spillerne får en god og kompetent rådgivning, så de ved, hvad de skriver under på, når de går ind i en professionel verden. Dette sikrer dem ordnede forhold. Ofte ved de fleste unge spillere ikke så meget om, hvad der skal være på plads mht. forsikringer, jura og sikkerhed i en kontrakt, og det sikrer en god agent. Samtidig sikrer det både en klub og spillerne, at de kun skal bruge energi på det sportslige.

”Fra en klubs side er der også andre fordele. Agenterne kæmper jo altid for de bedst mulige forhold for deres klienter. Det holder os klubber på tæerne i forhold til at sikre ordnede forhold for spillerne. Desuden kan agenter via deres store netværk hjælpe klubber i dialog med interessante spillere, og så giver det en tryghed for en klub, at spillerne har fået god rådgivning. Det betyder nemlig, at vi som klub er sikre på, at spilleren præcist ved, hvad der er aftalt og derfor må skyde efter sin rådgiver fremfor klubben, hvis der senere viser sig ting, der ikke er taget højde for,” siger Jan Larsen.

Fra min stol er klubber og agenter afhængige af hinanden. Samarbejdet handler meget om tillid, ry og netværk.

”Fra min stol er klubber og agenter afhængige af hinanden. Samarbejdet handler meget om tillid, ry og netværk. Hvis vi som klub sikrer gode spillerforhold og god dialog i samarbejdet med de forskellige agenter, så kan deres indflydelse, netværk og magt komme os til at gode i forhold til at tilbyde os de bedste spillere fremover. Modsat skal de naturligvis også opføre sig professionelt, og det er også min oplevelse, at de fleste gør”, siger Jan Larsen.

”Det er klart, at agenter eksempelvis altid vil prøve at presse en pris op på deres spillere, mens vi klubber må handle efter de budgetter, vi måtte have. Og jeg kan da – og har også – bandet nogle agenter langt væk, fordi lønkravet for en spiller måske er for stort, og de har opsat forventninger, der ikke er rimelige. Men det er altid en forhandling, og generelt er agenterne på det danske marked professionelle. Dem, der ikke er, holder sjældent så længe”, siger Jan Larsen.

Har du som direktør gode råd til, hvordan agenter bør agere overfor en klub, spillere og ansatte?

”Der er jo ikke krav om at have en licens som håndboldagent, så man skal kende og respektere de uskrevne regler – blandt andet om, at man som agent ikke forstyrrer spillere eller klubber i utide, og at et ord er et ord i en forhandling. Meget er baseret på tillid og respekt for begge parters situation i en forhandling, og de gode agenter ved, at man ikke er bedre end sin seneste handel. Både klub og agent mødes ofte senere i en ny forhandling, og vi skal naturligvis kunne se hinanden i øjnene hver gang.

(Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Jeg vil klart hellere have agenter som spilernes repræsentanter end ikke, da vi dermed i et samarbejde kan være med til at sikre både et højere spillemæssigt niveau, ordnede forhold for de ofte unge mennesker – og sammen være med til at sikre, at dansk håndbold også fremover er med helt fremme internationalt på klubplan og landsholdsplan”.

Business with a human touch

Hos people in sport er vi drevet af vores ambition om at drive forretning med et menneskeligt ansigt – business with a human touch.

For os betyder det, at vi arbejder benhårdt for at skabe resultater – både for virksomheden og for dem, vi arbejder med. Samtidig har vi stort fokus på at vores kunder og samarbejdspartnere skal mærke vores passion og nærvær.