Kenneth Jensen

Min vigtigste opgave er at motivere og inspirere

Kenneth Jensen var håndboldtræner for kvinderne i FC Midtjylland i 2011, hvor karrieren kulminerede med både et dansk mesterskab og en Europacup-titel. På trods af de flotte resultater og det faktum, at han har den højeste træneruddannelse i Europa som EHF Master Coach, stoppede han som træner på topplan og kastede sig i 2012 ind i en karriere som håndboldagent i People In Sport.

more

”Dengang ville mit næste, naturlige skridt nok have været at tage et trænerjob i udlandet. Men vi havde netop fået tvillinger, og vi besluttede i familien, at hverken en udenlandsk karriere eller at fortsætte som elitetræner var en holdbar løsning. Jeg havde som træner haft en del kontakt med agenter og blandt andre People In Sport. Derfor valgte jeg i 2012 at bruge min viden og erfaring til at springe ud i arbejdet som agent – ikke mindst fordi jobbet betyder, jeg både vedligeholder min kontakt til håndboldverdenen, men endnu mere fordi det indeholder det, jeg elskede ved at være træner: at motivere spillere, inspirere og flytte dem og så se dem nå deres drømme”, siger Kenneth Jensen, der i dag er partner og håndboldagent i People In Sport.

”Jeg sætter personligt meget stor pris på at realisere folks potentialer og gennem dialog og kontante krav om indsats og vilje at finde vejen frem for den enkelte spiller. Jeg bruger min erfaring og faglighed til både at scoute og se potentialet hos den enkelte, og så i et tæt samarbejde udvikle den plan, der skal til.

Jeg ser mig selv som en erfaren sparringspartner, der tør udfordre den måde, en spiller ofte selv tænker på. Jeg rykker ofte en klient ud af hans eller hendes komfortzone

Jeg blander mig aldrig i selve det sportslige, da det arbejde ligger i den enkelte klub, men jeg kan for den enkelte se de veje, spilleren bør vælge, hvis spilleren skal nå sit mål. Jeg ser mig selv som en erfaren sparringspartner, der tør udfordre den måde, en spiller ofte selv tænker på. Jeg rykker ofte en klient ud af hans eller hendes komfortzone, for man udvikler sig ikke, hvis man kun gør det samme som i går. Og hele tiden med et mål i sigte, hvad enten det er en ny, dansk klub eller en karriere i udlandet.

Sammen med den enkelte klient, hvad enten det er en etableret spiller eller et nyt talent, handler det om at bidrage til det næste skridt i karrieren. Selv spillere, der har over 150 landskampe på cv’et, har jo nye mål, og der skal jeg som agent ikke bare give dem muligheder, men i den grad også anvise en vej til, hvordan næste skridt i karrieren kan tages. Og det gælder naturligvis også, når man er i sin karrieres sidste år og skal til at se på, hvad tiden efter den professionelle karriere skal bruges til. For mig handler det gode agentarbejde i den grad nemlig også om at hjælpe en spiller hele vejen – også til en ny karriere, uanset om vedkommende har eksempelvis trænerdrømme eller vil lave noget helt andet uden for sporten,” siger Kenneth Jensen.

Du har selv stået som træner i flere topklubber – hvad kan en træner/klub bruge en agent til?

”De kan bruge os til at vise, hvad og hvem der måtte være på markedet. Det er ikke altid, det bare handler om evner, men også om hvad den enkelte klub har af værdier og vil satse på. Her ved vi, om der findes en spiller, der passer ind i den klub, fordi vi også er skarpe på at finde det rette match. For der er stor forskel på, hvem der passer ind i eksempelvis en fransk eller dansk klub. Jeg har et tæt samarbejde med mange klubber i både Danmark og internationalt, og det giver alle klubber den fordel, at vi fra start ved, hvem der evt. vil passe ind. Også selvom det indimellem så betyder, at vi må rådgive om spillere, der måske ikke er i vores stald.”

Hvordan motiverer du en klient mod deres mål?

”Arbejdet med at motivere en spiller stopper for mig aldrig. Det handler om løbende kontakt og modet fra os til at udfordre den enkelte, hvis deres mål skal nås. De fleste professionelle spillere vil jo heldigvis alle tage et nyt skridt, og så skal jeg løbende udfordre dem ift. til deres drømme og anvise, hvordan de kan nå hen til det mål. Her er det vigtigste, at de vil arbejde hårdt og målrettet. Jeg skal i det arbejde give klienterne plads til deres drømme, men jeg skal også være den, der på ærlig vis kan fortælle vedkommende, om det er realistisk, og hvad der skal til for at nå derhen. Derfor er en aftalt handlings- og karriereplan altid vigtig. Og den skal indeholde andet end bare et klubnavn som mål.

Samtidig ved spillerne også, at det for os aldrig går af mode at kræve dedikation og hårdt arbejde, hvis vi skal hjælpe dem.

Det handler om at opsætte delmål og lave planen ud fra den enkelte spillers personlighed og evner. Der er ikke to veje, der er ens, når man først er på det niveau, hvor ens talent er stort nok til at leve at spille håndbold”, siger Kenneth Jensen.

”De fleste spillere er vel fuldtidsprof i mere end ti år, og jeg er personligt også interesseret i at hjælpe spillere gennem hele karrieren og forberede dem på både den nye klub på topplan og kontrakten. Men i den grad også på det vakuum, der vil opstå, den dag de stopper. Det synes jeg man som agent i den grad skylder enhver spiller.

Samtidig er det klart, at spillerne jo alle taler med hinanden og trækker referencer på diverse agenter. Her skiller vi os heldigvis ofte ud, fordi vi netop har fokus på hele karrieren og ikke bare den næste kontrakt. Samtidig ved spillerne også, at det for os aldrig går af mode at kræve dedikation og hårdt arbejde, hvis vi skal hjælpe dem. I dagens professionelle sportsverden mener jeg, det handler om at have gode folk og rådgivere omkring sig på alle planer, hvis man skal lykkes. Også folk, der tør sige det, man måske som spiller godt ved, men ikke vil høre”, siger Kenneth Jensen.

Hvis jeg spøger en af dine klienter om, hvordan du arbejder – hvad håber du så, han/hun siger?

”Jeg håber, de vil sige, at jeg både er dedikeret og arbejder hårdt på deres vegne samt, at jeg er ærlig og kontant. De investerer al deres tid på at skabe en karriere, og det skal man som agent naturligvis også selv gøre. Jeg håber også, de vil påpege, at vi sidder inde med ekspertviden om alt fra, hvordan eksempelvis Bundesligaen fungerer til viden om alt fra økonomi til hverdagen i en topklub. Ofte vil en ung spiller jo ikke have den viden, vi har samlet sammen på topplan, uanset om det er som træner, spiller eller direktør. Og at den viden har hjulpet dem i karrieren,” slutter Kenneth Jensen.

Business with a human touch

Hos people in sport er vi drevet af vores ambition om at drive forretning med et menneskeligt ansigt – business with a human touch.

For os betyder det, at vi arbejder benhårdt for at skabe resultater – både for virksomheden og for dem, vi arbejder med. Samtidig har vi stort fokus på at vores kunder og samarbejdspartnere skal mærke vores passion og nærvær.